Uppdatering av informationen och support

Önskar du ta bort eller ändra uppgifter ska du vända dig till källan. När du ändrat hos källan kommer uppgifterna att uppdateras hos oss automatiskt vid nästa avisering. Har du firmateckningsrätt med e-legitimation kan många ändringar även göras på verksamt.se

Hur kan vi hjälpa dig?

  • Ändra adress och/eller telefonnummer till ditt bolag. Telefonnumret vi visar kommer från SCB och i de flesta fall också adressen. Det är viktigt att du alltid ändrar hos källan för att ändringen ska kvarstå och att felet inte ska fortsätta att spridas. Dina uppgifter hos SCB ändras genom verksamt.se.
  • Vill du ändra SNI-kod på ditt företag kan du göra det på verksamt.se eller hos Skatteverket Blankett SKV 4639.
  • Vill du ändra företagsnamn, bolagsordning ellerstyrelse för ett AB, HB eller KB gå till bolagsverket.se eller gör det på verksamt.se
  • När finns årsredovisningen och bokslutet på allabolag.se? Det brukar ta ca en vecka efter att Bolagsverket godkänt årsredovisningen innan vi har den inskannade kopian i pdf-format på allabolag.se. Sedan, lite beroende på tid på året, brukar det ta ytterligare minst en vecka innan vi har det registrerade bokslutet i tjänsten. Under sommaren och hösten då det är högsäsong kan man räkna med ett par veckor till innan bokslutet är registrerat och klart. Här hittar du mer information om årsredovisningar. Vill du undersöka när årsredovisningen registrerades hos Bolagsverket gå till sök ärende och årsredovisning Önskar du påskynda inlägget av bokslut på allabolag.se ska du mejla support@allabolag.se. Det kostar 500 kr attkomma först i kön.
  • Uppgiften om antalet anställda i aktiebolag kommer från den senaste årsredovisningen. Siffran berättar meddelantalet anställda under den angivna bokslutsperoden. Vi gör inga korrigeringar av antalet anställda om antalet förändrats under året. Skulle ingen årsredovisning finnas eller om du tittar på en annan bolagsform visas ibland hur mång anställda det finns med ett intervall från SCB.
  • Aktivt eller inaktivt bolag på allabolag.se. Det är mycket som vägs in när vi avgör om bolaget är aktivt eller inte. För att ett bolag ska anses vara aktivt på allabolag.se krävs oftast att det är registrerat för något av skatteslagen moms eller F-skatt. Undantag finns dock för vissa bolagsformer. Kontrollera registrering för skatteslag hos Skatteverket tfn: 0771-567 567.
    Inaktiva bolag tas bort automatiskt efter två år för alla bolagsformer bortsett från enskilda bolag som tas bort efter ett.
  • Koncern- strukturer och kopplingar skapas av UC AB utifrån årsredovisningar. Det gör att uppdateringen av koncernrelationer ibland ligger efter då nya årsredovisningar bara kommer en gång per år. Kontakta oss på support@allabolag.se om du hittat felaktiga uppgifter.

Du är självklart alltid välkommen att kontakta oss om du vill veta mer eller behöver hjälp med uppdatering av de uppgifter som visas på allabolag.se.

Support

Har du frågor om tjänsten, vill ändra uppgifter, rapportera fel eller liknande - kontakta oss på: support@allabolag.se
För att kunna hantera ditt ärende ber vi dig ange ert organisationsnummer.